Goedemorgen

Wekdienst: reddingswerk Nepal, schietpartij Osdorp, rellen Baltimore

Goedemorgen! Bewolkt en kans op een bui. In de loop van de dag in het noordwesten droog. Het wordt 13 tot 16 graden. Koningsdag is het iets beter, al kan er nog wel een buitje vallen. Het is dan een graad of 11.

Wat heb je gemist?

Reddingswerkers zijn in Nepal volop aan de slag gegaan om slachtoffers van de aardbeving van gisteren te helpen. Met vrachtwagens en helikopters worden tenten en hulpgoederen rondgebracht. Reddingsteams zoeken nog naar overlevenden en ook Nepalezen zoeken met hun blote handen naar mensen onder het puin. Het dodental van de aardbeving van gisterochtend in Nepal is opgelopen naar 1910.

De auto is doorzeefd met kogels en raakte daarna wat geparkeerde auto's voordat hij tot stilstand kwam. Over de identiteit van de man kan de politie nog niets zeggen. De recherche onderzoekt de zaak.

In Baltimore is vannacht gereld tegen de politie. Duizenden mensen demonstreerden daar vanwege de dood van een zwarte man die bij zijn arrestatie gewond raakte, maar pas na een tijdje medische hulp kreeg. De man overleed zondag in een ziekenhuis, een week na zijn arrestatie.

Verder vandaag...

Het aftellen naar Koningsnacht is begonnen. Heb je je plekje op één van de honderden rommelmarktjes al bemachtigd? Of ben je er juist een die rondloopt op jacht naar spulletjes die te koop worden aangeboden? In dat geval zit je hier vandaag goed: vanmiddag lees je een spoedcursus 'Vrijmarkt-struinen'. Met tips van een Tussen Kunst en Kitsch-expert.

Deel artikel: