Goedemorgen

Wekdienst: aardbeving Nepal, Baltimore, peuken op Hawaï

Goedemorgen! Het is bewolkt en af en toe regent het. In het westen blijft het af en toe droog. Het wordt 13 tot 16 graden. Ook morgen is het grijs en regenachtig.

Wat heb je gemist?

Een zware aardbeving in Nepal, 7.9 op de schaal van Richter. Er zijn berichten over zware schade in de hoofdstad Kathmandu. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn. De aardbeving was in dichtbevolkt gebied. De aardbeving was ook te voelen in buurlanden Pakistan en in India.

De politie in Baltimore heeft toegegeven dat een zwarte man die na een arrestatie om medische hulp vroeg, die eerder had moeten krijgen. De 25-jarige arrestant overleed afgelopen zondag, nadat hij een week eerder was opgepakt. De man zou tijdens zijn arrestatie meerdere malen om medische hulp hebben gevraagd, maar werd geboeid in een busje gezet en kreeg na een half uur hulp. Toen was het te laat en had hij al een nekwervel gebroken volgens zijn advocaat.

Hawaï wordt waarschijnlijk de eerste Amerikaanse staat waar je pas op je 21ste mag roken. Nu is 18 de legale leeftijd. De maatregel geldt ook voor elektronische sigaretten. Inwoners onder de 21 die betrapt worden als ze roken krijgen de eerste keer een boete van 10 dollar, als ze het vaker doen kan de boete oplopen tot 50 dollar.

Verder vandaag...

Vandaag is de finish van de Batavierenrace. 8.500 studenten lopen om de beurt in totaal 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede.

Deel artikel: