Rob O'Neill

'Machine gun fun' met de Navy SEAL die Osama Bin Laden doodschoot

Leden van de conservatieve groep ForAmerica in de VS hebben een opmerkelijke uitnodiging gekregen. Voor 50.000 dollar mogen ze een dagje de schietbaan op met de moordenaar van Osama Bin Laden, schrijft The Washington Post.

A Special Weekend with Robert O'Neill, the Man Who Shot Bin Laden

Zo word je uitgenodigd

Zo worden grote donateurs van de behoorlijk conservatieve groep ForAmerica gelokt. Voor 50.000 dollar krijg je een overnachting in een luxe hotel en mag je schieten op een van de beste schietbanen van Amerika, inclusief een stukje 'machine gun fun'. Rob O'Neill is daar de hele dag bij.

Bij The Washington Post hebben ze de uitnodiging in handen.

De uitnodiging

Robert O'Neill is een controversieel figuur. Hij is een ervaren Navy SEAL, die zegt dat hij in mei 2011 Osama Bin Laden heeft gedood. Volgens O'Neill loste hij het fatale schot tijdens de inval van de Navy SEALs in het complex in Pakistan waar de al-Qaida-leider verbleef.

Toen hij dat vorig jaar openlijk vertelde, deed dat veel stof opwaaien. Meteen kwamen andere SEALs naar buiten die zeggen dat zijn verhaal helemaal niet klopt. Veel Amerikanen vinden hem een held, maar zijn collega's zeggen dat hij de code of silence heeft gebroken. "We werken in het geheim en daar zijn we trots op", zegt een voormalige SEAL. "Dus als iemand zoveel over ons werk vertelt, maakt ons dat boos."

Het laatste wat ik wil, is iemand in gevaar brengen.

Robert O'Neill

O'Neill zegt dat hij ontzettend zijn best doet om geen geheime informatie of belangrijke tactieken prijs te geven. "Het laatste wat ik wil, is iemand in gevaar brengen. Ik denk dat de voordelen van mijn verhaal naar buiten brengen zwaarder wegen dan de nadelen."

Veel Amerikanen vinden O'Neill een held. Dus is het misschien niet zo gek dat ForAmerica hem uitnodigt. Volgens de groep is het een "historisch weekend ter ere van de held Robert O'Neill". Een woordvoerder van O'Neill zegt dat de veteraan meewerkt als gunst voor een van zijn vrienden die hem altijd helpt."

Deel artikel: