The Dancing Man

Dancing Man danst nu in videoclip

Hij danst weer: Dancing Man Sean. De man die afgelopen maart op het internet voor gek werd gezet om z'n gewicht en z'n dance moves - en er vervolgens om geroemd werd - laat z'n moves zien in een nieuwe videoclip. Die is gemaakt naar aanleiding van alle aandacht voor body shaming, die volgde op de foto's van Sean die viral gingen.

De beelden komen van verschillende #dancefree-video's op YouTube. Sean maakt zijn entree vanaf 2:36.

De foto's werden hét symbool voor body positivity en waren de inspiratie voor de Free Dance Movement. Dat is een website tegen (internet)pesten en body shaming.

Zoektocht

Het begon met een foto op forum 4Chan met de pesterige omschrijving: "Zag dit exemplaar een poging tot dansen doen. Hij stopte toen hij ons zag lachen."

Maar het internet lachte niet mee, want: 'iedereen heeft het recht om schaamteloos te dansen', was de populaire mening op Twitter. Er ontstond een zoektocht naar de dansende man onder de hashtag #FindDancingMan, om met hem te dansen.

Feest

Binnen een dag werd Sean uit Londen gevonden. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het feest in Los Angeles in volle gang en binnenkort moet dan eindelijk de datum bekend worden. En dat wordt best een ding: het wordt gehouden in het stadion Los Angeles Coliseum en Moby heeft gezegd dat hij gratis komt dj'en. Verder hebben artiesten als Pharrell Williams en Ellie Goulding gezegd dat ze willen komen.

Er zou ook al een evenement in New York op de planning staan.

Deel artikel: