He verdikkie

Ooit iets genânts getweet? There's an app for that

Jij komt ze ook tegen. Foto's van vrienden op Instagram, Facebook of Twitter waarvan je denkt: "Doe dat nou niet!" Of nog erger: je hebt zelf ooit zo'n tweet of foto geplaatst.

Meestal blijft gelazer na zulke berichten uit, maar het gebeurt steeds vaker dat een nieuwe baas eventjes door je Facebook-profiel scrolt. Dan kan het zomaar zijn dat die iets te uitdagende foto uit Lloret de Mar toch roet in het eten gooit.

Het overkwam ook Ethan Czahor. Hij was heel eventjes de oppernerd in het campagne-team van Jeb Bush, een van de belangrijkste Republikeinse presidentskandidaten. Tot Buzzfeed zijn Twitter-profiel onder de loep nam. Czahor bleek soms behoorlijk racistisch, sexistisch en grof te twitteren en het kostte hem z'n baan.

Een pijnlijke affaire, maar Ethan kijkt vooruit. Hij is bezig met een app die je (hopelijk op tijd) herinnert aan pijnlijke berichten op social media. Want misschien was dat grapje over vrouwen die niet kunnen inparkeren van een jaar geleden heel grappig (maar waarschijnlijk niet).

Clear filtert op scheldwoorden, verwijzingen naar seksuele voorkeur en bevolkingsgroepen. Die onderwerpen zijn volgens Czahor het meest gevoelig. Daarnaast kijkt de app naar sentiment, want hoe bozer de tweet, hoe meer spijt je er later van kunt krijgen.

De app is nu nog in ontwikkeling. Jammer, want de volgende mensen hadden er wat aan gehad:

Deel artikel: