Goedemorgen

Wekdienst: twee mensen opgepakt voor scheepsramp en drummer AC/DC

Goeiemorgen! Het wordt een vrij zonnige dag met temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Morgen en donderdag wat meer wolken, maar ook geregeld zon en het wordt maximaal 17 graden.

De Italiaanse politie heeft twee overlevenden van de scheepsramp op de Middellandse Zee opgepakt. Het zou gaan om de kapitein en een bemanningslid van het gekapseisde schip. Ze worden verdacht van mensensmokkel.

De VN denkt dat bij de ramp 800 mensen zijn omgekomen.

In een huis in Voorschoten is gisteravond een meisje gevonden dat ruim vier dagen was vermist. De politie heeft de 13-jarige Sylvana, die verstandelijk beperkt is, naar een veilige plek overgebracht. Het meisje werd sinds donderdag vermist. Een man uit Delft en een vrouw uit Voorburg zijn aangehouden. Het zijn bekenden van Sylvana.

De drummer van AC/DC, Phil Rudd, heeft bekend dat hij twee mensen heeft bedreigd met de dood. Ook heeft hij bij de rechter in Nieuw-Zeeland toegegeven dat hij methamfetamine en wiet in zijn bezit had. Eerder ontkende hij alle aanklachten.

Rudd staat terecht omdat hij heeft gedreigd een oud-medewerker en diens dochter te vermoorden. Hij werd in november opgepakt.

Phil Rudd komt aan bij de rechtbank

Verder vandaag...

De bed-bad-en-brooddiscussie gaat vandaag verder. VVD en PvdA zijn er gisteravond weer niet uitgekomen. De partijen kunnen het niet eens worden over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. D66-leider Pechtold vindt het veel te lang duren: "Ik vind het een beschamende vertoning dat dit nog steeds voortduurt, terwijl je het al anderhalf jaar zag aankomen".

'Boekhouder van Auschwitz' voor de rechter

PvdA-leider Samsom verlaat het overleg

De 93-jarige oud-SS'er Oskar Gröning staat voor de rechter in Lüneburg. De aanklacht: hulp bij de moord op minstens 300.000 Joden. Gröning werkte van 1942 tot 1944 als SS-onderofficier in Auschwitz. Hij was daar verantwoordelijk voor de bagage van Joden die net waren aangekomen en meteen naar de gaskamers werden gebracht. In Duitse media wordt hij ook wel de boekhouder van Auschwitz genoemd. Hij is geen dader, zegt hij zelf, want hij heeft geen Joden vermoord.

Oskar Gröning wordt geïnterviewd in een BBC-documentaire

Deel artikel: