Sophie Turner (Sansa Stark) en Aidan Gillen (Petyr Baelish) in seizoen 4 van Game of Thrones

HBO jaagt op livestream-kijkers Game of Thrones

Het vijfde seizoen van Game of Thrones ging vorige week dan ein-de-lijk van start. Tenminste, officieel dan. Want de eerste vier afleveringen van de Amerikaanse serie zijn namelijk al een tijdje illegaal te downloaden. Miljoenen fans sloegen al toe, tot woede van HBO. Die is de jacht op de illegale verspreiders begonen, schrijft Torrentfreak.

Dat de afleveringen via torrents worden verspreid, is niet nieuw. Vorig jaar was Game of Thrones de meest gedownloade serie ter wereld. Waar HBO nu vooral van lijkt te schrikken, is dat de afleveringen ook via livestream-apps worden verspreid. Twitteraars zouden bijvoorbeeld de app Periscope gebruiken om afleveringen met volgers te delen.

Nu gaat dat nog om een relatief kleine groep mensen die afleveringen kijken via die streamapps, maar HBO is bang dat dat in de toekomst bij nog meer programma's gaat gebeuren. Er zou contact zijn geweest met Twitter om de content die via de streams wordt verspreid te blokkeren.

Hoe dan ook, de fans zijn er blij mee dat er al wat afleveringen online staan.

Begin mei wordt 'het gevecht van de eeuw' gehouden in Las Vegas, wat exclusief via HBO wordt uitgezonden. Om die wedstrijd te kijken, kost 90 dollar. Volgens Torrentfreak is het goed mogelijk dat HBO bang is dat mensen ook dat via Periscope gaan delen.

Deel artikel: