John Woof wil in vijf dagen tijd op alle 50.000 stoeltjes van de Kuip zitten.

Waarom deze man op álle stoeltjes in de Kuip zat

In vijf dagen op álle 50.000 stoeltjes in de Rotterdamse Kuip zitten. Daar begon John Woof dinsdag mee, vanmiddag heeft hij ze allemaal gehad. Waarom? Om geld op te halen voor het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. In de rust van Feyenoord-Go Ahead Eagles, zo rond 13.15 uur, zat hij op de allerlaatste.

Voorbereiding

50.000 stoeltjes bezetten? Klinkt simpel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Ik heb me uitgebreid voorbereid en veel getraind in de sportschool. Dat moet wel, anders ga je er aan onderdoor", zei Woof tijdens zijn voorbereiding tegen RTV Rijnmond.

Woof kreeg tijdens zijn training hulp van een team deskundigen. Om alles een beetje comfortabel te houden, testte hij meerdere broeken op de vier verschillende soorten stoelen in het stadion. Zelfs aan het eten is gedacht: om de boel binnen te houden tijdens het zitten en opstaan, at Woof de afgelopen dagen alleen vloeibaar voedsel.

Hoe kan je Woof steunen?

Heel simpel. Voor 5 euro sponsor je een stoeltje in de Kuip waar Woof op heeft gezeten. Met de opbrengst van zijn actie wil Woof er voor zorgen dat het kinderen in het Sophia Ziekenhuis aan niets ontbreekt.

Sponsoren maken zelf ook nog eens kans op prijzen. En niet de minste: gesigneerde Feyenoord-shirts, een ontmoeting met de selectie, een VIP-reis naar een Europese uitwedstrijd of een auto.

Deel artikel: