Goedemorgen

Wekdienst: Eindhoven, ebola en Amerikaanse agent

Goedemorgen! Nu is 't nog wat mistig en koud, maar vanmiddag wordt 't iets zonniger en droger. Het wordt 11 tot 15 graden, morgen en overmorgen een tikje warmer.

Gefeliciteerd PSV'ers, met landstitel nummer 22. In Eindhoven is tot diep in de nacht gefeest, nadat PSV gisteren met 4-1 had gewonnen van Heerenveen. Kampioen dus. En zoals 't dan hoort, gingen duizenden fans de straat op, werd er gezongen en met bier gegooid. Kortom: het was een mooi feestje.

Feest in Eindhoven

Nederland maakt vijf miljoen euro over naar het investeringsfonds dat landen helpt die zijn getroffen door ebola. Dat heeft minister Ploumen bekendgemaakt. Nederland is het vijfde land dat meedoet aan het fonds van de Wereldbank. Rusland, Japan, Noorwegen en Denemarken deden al mee.

Daar zijn ze in de VS blij mee. Agent Jesse Kidder werd aangevallen door een verdachte van een dubbele moord die hem uitdaagde om te schieten. Maar dat deed Kidder niet. Op beelden is te zien dat de agent na een achtervolging uit zijn auto stapt, zijn wapen op de verdachte richt en zegt "ik wil je niet neerschieten".

De verdachte die de agent benadert

Verder vandaag...

De selectie van PSV wordt gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven. Om 17.00 uur. Onze verslaggever Yannick Eling is erbij. Volg hem op Twitter voor live updates.

Deel artikel: