Goedemorgen

Wekdienst: spookrijder, Gözübüyük en PSV

Goedemorgen!

Het blijft droog en de zon schijnt volop. Het wordt 11 graden op de Wadden tot 15 in Limburg. Morgen zijn er meer wolken en is het een graadje frisser. Na het weekend blijft het droog, schijnt de zon weer vaak en wordt het warmer.

Op de A2 bij Beek in Limburg zijn bij een ongeluk met een spookrijder drie mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Maastricht. De spookrijder botste frontaal op een tegemoetkomende auto met twee inzittenden. Daarna vlogen beide auto's in brand. De drie slachtoffers overleden ter plekke.

De naam van de topscheidsrechter Serdar Gözübüyük wordt genoemd door een verdachte in een grote Duitse strafzaak rond het manipuleren van wedstrijden, zo meldt de Volkskrant op basis van documenten van het strafdossier. Toch mag hij vanavond gewoon de kampioenswedstrijd van PSV fluiten.

Serdar Gözübüyük tijdens het duel Vitesse-PSV

De naam Isis wordt geschrapt van de lijst met orkaannamen. Isis was volgend jaar op de alfabetische lijst aan de beurt, maar de meteorologische dienst van de Verenigde Naties vindt vanwege de associatie met de terreurgroep Islamitische Staat (IS, ook wel ISIS of ISIL) een andere naam beter.

In de Californische plaats Fresno is een gaspijpleiding ontploft. Daarbij zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt. Vier van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gewonden bij explosie gaspijpleiding Californië

Wat je moet weten...

PSV kan zaterdagavond in het eigen Philips Stadion voor het eerst sinds 2008 kampioen van Nederland worden. Alleen bij winst op sc Heerenveen (aftrap 19.45 uur) kunnen de Eindhovenaren direct feest vieren. Bij ieder ander resultaat moet PSV afwachten wat Ajax zondag doet in het thuisduel met NAC Breda.

Deel artikel: