Sammy Griner, beter bekend als 'Succes Kid'

'Succes Kid' regelt nieuwe nier voor z'n vader

De foto van baby Sammy Griner is een van de beroemdste plaatjes van het internet. Onder de naam Succes Kid ging hij als meme het internet over. En dat is niet alleen grappig, maar het blijkt ook nuttig. De ouders van Sammy zetten zijn foto in om geld in te zamelen voor een nieuwe nier voor de vader van Sammy.

Sammy is inmiddels 8 jaar oud. In 2006 werd bij zijn vader een nierziekte geconstateerd. Drie jaar later hielden zijn nieren er helemaal mee op en sindsdien heeft Justin Griner nierdialyse nodig om in leven te blijven.

In een mail aan The Daily Dot vertelt de vrouw van Justin dat hij zich vaak niet goed voelt, niet meer kan werken en 12 uur per week in de dialyse-kliniek zit. "De enige manier om zijn leven te redden is met een transplantatie." Hoewel de verzekering die transplantatie betaalt, kan de familie de kosten voor medicijnen die Justin de rest van zijn leven moet slikken niet opbrengen.

  • Internet
    Sammy
  • Internet
    Sammy
  • Internet
    Sammy
  • Internet
    Sammy
  • Internet
    Sammy

Via crowdfunding heeft de familie nu meer dan de benodigde 75.000 dollar opgehaald. Daarnaast bieden sommige mensen in de reacties hun nier aan. De moeder van Sammy wilde de meme niet gebruiken, maar erkent dat het succes van de crowdfundingsactie waarschijnlijk wel voor een groot deel komt door het bekende gezicht van haar zoontje.

Sinds 2010 gaat Sammy als 'Succes Kid' over het internet. In de slideshow zijn wat voorbeelden te zien. Sammys moeder nam de foto toen hij op het punt stond op het strand een hap zand in zijn mond te stoppen.

De foto ging viral en staat sindsdien voor positiviteit. "We zijn de ouders van Succes Kid", zegt moeder Laney. "Als iemand de kracht van het internet begrijpt, zijn wij het, die het geluk hebben dat elke dag weer mee te maken."

Crowdfunding van een nieuwe nier

Deel artikel: