Singapore

Ben jij slimmer dan een Singaporees van 14?

Toegegeven: wij niet. Maar jij misschien wel. Want wat is het antwoord op de onderstaande opgave uit een rekentoets uit Singapore? Je zou het kunnen weten, aangezien de toets is bedoeld voor leerlingen van 14 of 15 jaar oud, schrijft The Guardian. Dit weekend ging de opgave viral, nadat een tv-presentator hem had gedeeld.

De vraag is simpel: wanneer is Cheryl jarig? Dat willen Albert en Bernard ook weten. Maar om het ze niet te gemakkelijk te maken, geeft Cheryl ze beiden een stukje van de puzzel. Aan Albert vertelt ze in welke maand ze jarig is, aan Bernard op welke dag.

Groep 5?

Kenneth Kong plaatste de opgave op Facebook, omdat hij en zijn vrouw er niet uitkwamen. Omdat Kenneth de opgave van zijn nichtje uit groep 5 had gekregen, ging hij ervan uit dat de opgave ook voor die doelgroep was bedoeld. Maar dat zit anders.

De opgave blijkt er een uit een toets van de Rekenolympiade voor Singaporese en Aziatische Scholen (SASMO). De directeur van die organisatie schreef aan een Singaporees nieuwskanaal: "We willen iets duidelijk maken voor bezorgde Singaporese ouders. De P5-vraag die dit weekend viral ging, is een opgave voor leerlingen uit de onderbouw van de middelbare school."

Deel artikel: