Pizza

Geen pizza's op homohuwelijk: 750.000 euro

Voorlopig even geen pizza's bij Memories Pizza in de Amerikaanse staat Indiana. De eigenaren van die zaak zijn ondergedoken na een stroom van kritiek en bedreigingen. De christelijke eigenaar Crystal O'Connor wilde namelijk geen catering verzorgen op een homohuwelijk. En ze heeft tegen- maar ook medestanders.

Ik kies ervoor om hetero te zijn, zij kiezen ervoor om homo te zijn. Waarom zou ik mee moeten werken aan iets waar zij voor kiezen?

Crystal O'Connor, eigenaresse Memories Pizza

Zoals gezegd: het gezin O'Connor kreeg niet alleen negatieve berichten. Mensen die vinden dat de eigenaren van Memories Pizza recht hebben op hun mening, hebben ruim 750.000 euro gedoneerd om de pizzeria te steunen in de tijd dat ze gesloten zijn. Tot verbazing van de initiatiefnemer van de crowdfundingcampagne doneerden bijna 30.000 mensen veel meer dan het oorspronkelijke doel.

Pizza crowdfunding

De wet

O'Connor staat in haar recht, vindt ze. In de wet in Indiana staat namelijk dat de vrijheid van godsdienst ook voor bedrijven geldt. Maar na alle commotie is een deel van die wet aangepast. Afgelopen donderdag tekende de gouverneur een nieuwe versie waarin staat dat bedrijven niemand mogen afwijzen op basis van geaardheid, geslacht, ras, geloof of handicap.

Crystal O'Connor

Tegen een lokale zender zei O'Connor dat ze homoseksuelen niet zou weigeren in haar restaurant, maar om nou de catering te verzorgen op een homohuwelijk, dát ging haar te ver.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: