Siobhan O Dell

Meisje wijst afwijzingsbrief universiteit af met afwijzingsbrief

Afgewezen worden door een universiteit, het overkwam de 17-jarige Siobhan O Dell nét iets te vaak. En de manier waarop dat gebeurde, daar was ze niet van gediend. Een afwijzingsbrief van Duke University was naar haar zin veel te arrogant. “Alleen maar bla-bla-bla.” Dus besloot ze de universiteit een koekje van eigen deeg te geven.

Dit jaar was er een uitstekende lichting die zich heeft aangemeld bij onze school.

Een zin uit de brief van de uni waar Siobhan over viel

In dezelfde stijl als haar afwijzingsbrief, schreef Siobhan de Duke University een korte tekst. “Na een weloverwogen beslissing, moet ik u helaas mededelen dat ik de afwijzing niet kan accepteren. Ondanks jullie uitstekende reputatie in het versturen van afwijzingsbrieven, voldoen jullie niet aan de vereiste afwijzingskwalificaties”, schrijft ze, waarna ze aangeeft uit te zien naar het begin van het eerste jaar aan de uni.

De brief die Siobhan schreef

“Ik besefte hoeveel macht universiteiten hebben", verklaart Siobhan haar actie tegen The Daily Mail. "Je hebt al stress van het wachten en daarna volgen mogelijk ook nog tranen als het antwoord op de deurmat ligt. En daar blijft het dan bij.”

Je hebt al stress van het wachten en daarna volgen mogelijk ook nog tranen als het antwoord op de deurmat ligt.

Siobhan

Ze slingerde de brief op social media, en het duurde niet lang voor deze viral ging. Siobhan: “Ik had nooit verwacht dat het zo hard zou gaan, het was maar bedoeld als een grap. Ik baal er alleen van dat ik niemand m’n stukje heb laten lezen voordat ik het online gooide. Ik ben al door een aantal mensen gewezen op slechtlopende zinnen."

In beroep

Een reactie van de universiteit kon niet uitblijven. Ze geven aan begrip te hebben voor de teleurstelling van de tiener uit North Carolina, maar een weloverwogen beslissing te hebben genomen. “Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen de beslissing, maar in de afgelopen jaren zijn we slechts vier keer teruggekomen op een dergelijke uitspraak.”

De reactie van de universiteit

Uiteindelijk bleek dat niet nodig: Siobhan werd namelijk toegelaten tot een andere universiteit. Ze gaat biologie studeren, en hoopt uiteindelijk kinderarts te worden.

Deel artikel: