Goedemorgen

Wekdienst: zwartrijders, ravage Paaspop en Heel Holland Bakt

Goedemorgen!

Je wordt waarschijnlijk wakker met regen, maar in de loop van de dag trekken de buien weg en zien we de zon geregeld. Het wordt 8 tot 10 graden. Morgen begint goed: het is droog en zonnig, maar later gaat het weer regenen. In het paasweekend wordt het droger en rustiger.

Als je een abonnement voor de trein hebt en je vergeet in te checken, dan zou je daar geen boete voor moeten krijgen. Dat vinden VVD en PvdA. Ze willen dat de NS zijn trouwe klanten niet langer behandelt als zwartrijders en dat conducteurs in zo'n geval iemand handmatig moeten inchecken. Het gaat om alle abonnementen, dus ook de OV-studentenkaart.

Bij Paaspop in Schijndel zijn ze op dit moment als een malle aan het werk om het festivalterrein vóór morgen weer op orde te krijgen. Na het slechte weer van de afgelopen dagen is het terrein één grote ravage. Tenten moeten opnieuw worden opgebouwd en vooral de bodem moet weer begaanbaar worden. De organisatie zet honderd man extra in om het festivalterrein op te bouwen.

  • Trudy van Rijswijk / NOS
  • Trudy van Rijswijk / NOS
  • Trudy van Rijswijk / NOS

In het verre oosten van Rusland zijn zeker 54 opvarenden van een vissersboot verdronken. Hun schip zonk nadat de machinekamer om nog onduidelijke reden onder water was gelopen. 63 mensen konden worden gered, maar naar zo'n 20 opvarenden wordt nog gezocht. Door de slechte weersomstandigheden wordt voor hun leven gevreesd.

Heel Holland Bakt gaat Omroep Max geld kosten. Het Commissariaat voor de Media geeft de omroep een boete van 162.000 euro, omdat Ahold de kans krijgt geld te verdienen met Heel Holland Bakt-producten. Tijdens het tweede seizoen van het programma was bij Albert Heijn en Bol.com, eigendom van Ahold, exclusief een serie bakproducten te koop onder de noemer Heel Holland Bakt.

Ruim een half jaar na het WK voetbal in Brazilië, staan de voetbalstadions van de speelsteden Salvador en Natal te koop. De steden zitten in financiële problemen, onder meer omdat die stadions veel duurder uitvielen dan de bedoeling was. Het stadion in Salvador zou eigenlijk 250 miljoen euro moeten kosten, dat werd zo'n 700 miljoen.

  • ANP
    De Arena Fonte Nova in Salvador staat te koop
  • EPA
    Arena das Dunas in Natal

Deel artikel: