Goedemorgen

Wekdienst: oudste vrouw, Germanwings-filmpje en brand

Goedemorgen!

Het is nog steeds onstuimig met veel wind en buien, soms met hagel, onweer en natte sneeuw. Ook is er nog kans op zware windstoten. Tussendoor wat zon en het wordt 8 graden. Morgen iets droger en minder wind.

Volgens de Franse politie klopt er "helemaal niets" van het verhaal dat er op de rampplek van de Germanwings-vlucht een geheugenkaart met daarop beelden van de crash is gevonden. De Franse onderzoeksraad BEA zegt niet van de video af te weten, net als de politie in Frankrijk. Gisteravond schreven de bladen Paris Match en Bild dat ze beelden hebben bekeken die een van de inzittenden met een smartphone maakte.

Boeren mogen vanaf vandaag weer zo veel melk produceren als ze willen, omdat het Europese melkquotum is afgeschaft. Dat bepaalde dertig jaar lang hoeveel boeren maximaal mochten produceren, om zo overschotten te voorkomen. Maar de laatste tijd neemt de vraag naar onze melkproducten juist toe. Onder meer Nederlands babymelkpoeder en kaas is populair.

Bij een brand in Haarlem is een man zwaargewond geraakt. Toen de brandweer aankwam bij het Leidseplein, stond er een man te schreeuwen dat er nog iemand in het gebouw was. De gewonde kon niet op eigen kracht het huis uitkomen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

De Japanse Misao Okawa, de oudste vrouw ter wereld, is overleden. Ze is 117 jaar geworden. Nog geen maand geleden vierde Okawa haar verjaardag in een bejaardentehuis in Osaka, samen met haar zoon van 92 en een kleinkind. Twee jaar lang is Okawa de langst levende mens ter wereld geweest. Haar opvolger is een Amerikaanse vrouw van 116.

Misao Okawa vorig jaar tijdens haar verjaardag

Schadeclaim voor nabestaanden Marianne Vaatstra?

Nabestaanden van Marianne Vaatstra eisen een schadeclaim van Japer S., de man die is veroordeeld voor de moord op Marianne in 1999. Het gaat om de moeder, twee broers en een zus. De vader van Marianne kreeg al eerder een schadevergoeding van ruim 43.000 euro toegekend. De zaak dient vandaag.

Deel artikel: