Vetrapte vlinders in Chengdu

Kinderen vertrappen honderden vlinders in China

Een winkel in de Chinese stad Chengdu wilde een feestje geven door een tienduizenden vlinders vrij te laten. Maar dat ging helemaal mis: honderden vlinders werden vertrapt door overenthousiaste winkelcentrumbezoekers.

Het idee was dat kinderen na de vrijlating leuk achter de vlinders aan konden jagen. Een paar families werden op het podium uitgenodigd om de insecten uit hun dozen vrij te laten. Maar de vlinders, die waarschijnlijk al een tijdje in hun dozen zaten, vlogen nergens heen. Ze nestelden zich op het rode tapijt voor het podium.

Daar ging het mis, want een overenthousiaste menigte haastte zich naar het podium om te helpen bij het bevrijden. Oog voor de vlinders op de grond hadden ze niet, en dus werden honderden exemplaren vertrapt.

Volgens de organisator waren de insecten nog wat duf van het koude weer. De zakken warm water die op de dozen met vlinders waren gezet om ze wakker te maken, hadden blijkbaar niet het gewenste effect.

Opvallend genoeg is dit niet de eerste keer dat het mis gaat bij een vlinder-vrijlaat-evenement. Vorig jaar ging het helemaal fout op een festival in Xinxiang. Toen de 10.000 bijzondere vlinders in een tent werden vrijgelaten zodat bezoekers ze konden zien vliegen, wilden te veel mensen een vlinder vangen. Daarbij vonden vele vlinders de dood.

Deel artikel: