Trevor Noah

Trevor Noah nieuwe host The Daily Show

Trevor Noah volgt Jon Stewart op als host van het populaire satirische nieuwsprogramma The Daily Show. De 31-jarige Noah is kind van een Zuid-Afrikaanse moeder en een Zwitserse vader.

ln totaal schoof hij drie keer aan in het programma als correspondent, maar nu mag hij dus al gaan presenteren, meldt The New York Times. Amerikaanse media spreken dan ook van een verrassende keuze.

Ook Noah zelf is verbaasd: "Je gelooft het de eerste paar uur niet", zei hij in een interview vanuit Dubai. "Ik heb eigenlijk even een sterke borrel nodig, maar helaas kan ik hier geen alcohol krijgen."

Jon Stewart, die in februari bekendmaakte nog dit jaar af te treden, beval Noah aan als opvolger. "Ik ben enorm blij voor de show en voor Trevor. Hij is een geweldig komisch talent, waar we heel graag mee werken."

Auditie hoefde de Zuid-Afrikaan niet te doen. Volgens de baas van Comedy Central, Michele Ganeless, voldeed hij aan alle eisen: "Hij brengt een eigen unieke kijk op de wereld en heeft verstand van de menselijke natuur. Zijn comedy laat dat inzicht zien. Hij is echt een student van de wereld."

Maar wie is hij precies?

Noah werd vooral groot in zijn vaderland Zuid-Afrika. Op zijn achttiende kreeg Noah een grote rol in een soapserie. Daarna groeide hij tot een Zuid-Afrikaanse radio- en televisiester: hij presenteerde verschillende praat- en sportprogramma's, op zowel radio als televisie. Ook was hij gastheer bij verschillende Zuid-Afrikaanse awardshows en gala's.

Noah gaf ondanks zijn succes het radio en televisiewereldje op en ging door als stand-up comedian. Ook daarin had hij succes: als stand-up comedian tourde hij met diverse shows door het hele land en daarbuiten.

Internationaal succes

In 2012 werd Noah de eerste Zuid-Afrikaanse komiek die bij The Tonight Show en Late Show with David Letterman optrad. Ook bij de Britse BBC trok hij de aandacht en kon hij aanschuiven bij televisieprogramma's als de humoristische quiz QI, gepresenteerd door Stephen Fry.

In december 2014 leverde hij zijn eerste bijdrage aan The Daily Show:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Wanneer Noah het stokje exact van Stewart overneemt is nog niet bekend.

Deel artikel: