Goedemorgen

Wekdienst: Assad, baard en Koenders

Goedemorgen,

vooral aan de kust waait het nog stevig. De zon schijnt geregeld, maar er is ook nog kans op een bui, en het wordt een graad of 9. Morgen wisselvallig en in de ochtend aan zee kans op storm.

Het interview met president Assad

'IS is alleen maar sterker geworden'

Terreurgroep IS is alleen maar sterker geworden sinds de Verenigde Staten zijn begonnen met bombarderen. Dat zegt de Syrische president Assad in een interview met de Amerikaanse tv-programma 60 minutes van CBS. Hij zegt dat IS steeds meer rekruten werft. Onder meer de aanwezigheid van de terreurgroep in Irak en Libië bewijst dat volgens hem.

Een Oeigoer met baard

De cel in voor een baard

Een Chinese man moet zes jaar de cel in, omdat hij een baard heeft laten staan. Een rechter in de regio Xinjiang vindt dat hij daarmee problemen heeft uitgelokt. Een baard wordt daar in verband gebracht met extremisme. Een jaar geleden begon nog een campagne tegen baarden. Ook werd een beloning uitgeloofd aan mensen die hun buren en kennissen met een baard aangaven.

Koenders bevriest tegoeden

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vier Nederlandse jihadisten op de nationale terreurlijst gezet. Ze kunnen daardoor niet meer bij hun geld, hun banktegoeden zijn bevroren. De vier Nederlanders hebben zich volgens het kabinet aangesloten bij terreurgroepen in Syrië of Irak.

Strafeis tegen verdachten liquidaties Staatsliedenbuurt

Drie verdachten van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam krijgen vandaag in de rechtbank te horen welke straf er tegen hen wordt geëist. De drie worden verdacht van het doodschieten van twee mannen en het schieten op motoragenten.

Deel artikel: