Mortal Kombat X

Producent Mortal Kombat X stopt met Twitter om bedreigingen

Je moet een dikke huid hebben als je iets te maken hebt met het vechtspel Mortal Kombat. Nou dacht producent Shaun Himmerick dat 'ie dat wel had, maar de laatste bedreigingen aan het adres van zijn vrouw en dochtertje gaan hem te ver.

Over een paar weken komt de tiende editie Mortal Kombat X uit en de verwachtingen zijn hooggespannen. Fans bestoken Himmerick met vragen over nieuwe karakters en andere ontwikkelingen. Die beantwoordt hij altijd netjes, maar hij krijgt dus ook bedreigingen.

Hij noemt dreigementen met geweld én seksueel geweld. Genoeg, vindt Himmerick. En dus kondigt hij z'n twexit aan.

Z'n account bestaat nog wel, maar sindsdien heeft hij tot nu toe alleen wat ander nieuws geretweet. Net voor z'n vertrek had Himmerick z'n Twitternaam al veranderd in Come on people.

#GamerGate

De gamewereld en Twitter hebben soms een moeizame relatie. Veel mensen refereren dan ook aan ​#GamerGate vorig jaar. Toen regende het ook bedreigingen voor game-ontwikkelaars. Videoblogger Anita Sarkeesian stelde in haar videoblog seksisme in videogames aan de kaak en kreeg serieuze doodsbedreigingen via Twitter. Het was zelfs zo erg dat ze moest onderduiken.

Ook Zoë Quinn, die met haar spel Depression Quest aandacht wilde vragen voor depressies, kreeg het voor de kiezen. Gamers die niet op zo'n diepere laag zaten te wachten, hielpen het gerucht de wereld in dat Zoë het bed in was gedoken met belangrijke mensen in de industrie, enkel en alleen om haar game een boost te geven. Daarna regende het bedreigingen:

De Nederlandse game-producent Eline Muijres vertelde ons in september dat de groep gamers "die hier overschreeuwt, eigenlijk een heel kleine minderheid is, want de meeste gamers willen gewoon leuke, verschillende en diverse games spelen".

Deel artikel: