Goedemorgen...

Wekdienst: zomertijd en BBC-directeur bedreigd om Clarkson

Goeiemorgen! Vandaag is het bewolkt en zijn er perioden met regen, vooral vanmiddag. Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven voor de westelijke kustprovincies, vanwege zware windstoten tot 100 kilometer uur. Het wordt 8 tot 12 graden.

Het kan wel eens een uur later zijn dan je denkt: vannacht is de zomertijd ingegaan. De klok ging vooruit van 02.00 naar 03.00 uur. Daardoor zijn de avonden weer langer.

De zomertijd geldt in heel West- en Midden-Europa. Daarbuiten zijn er nog een paar landen die de klok verzetten, maar niet allemaal vandaag. Zo ging de zomertijd in de VS drie weken geleden al in. Het idee is dat de zomertijd energie bespaart, maar uit onderzoek blijkt dat het effect minimaal is. 's Avonds wordt er wel minder stroom gebruikt, maar 's ochtends juist meer.

De zomertijd gaat om 02.00 uur in

BBC-directeur Tony Hall is met de dood bedreigd omdat hij Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft ontslagen. Het huis van Hall en zijn vrouw in Oxfordshire wordt 24 uur per dag bewaakt. De presentator werd woensdag de laan uitgestuurd omdat hij een producer had mishandeld.

Meer dan een miljoen fans van Top Gear ondertekenden een petitie waarin ze vragen om Clarkson zijn baan terug te geven.

Hoewel de ebola-epidemie in Liberia op z'n retour is, zijn het aantal besmettingen in buurland Guinee weer toegenomen. Daarom worden weer noodmaatregelen genomen om de verspreiding van het dodelijke virus tegen te gaan. Inwoners van de hoofdstad en andere kustplaatsen moeten de komende anderhalve maand zo veel mogelijk thuisblijven. Ze krijgen eten en medicijnen van hulpverleners.

Gezondheidswerkers brengen een vermoedelijke ebola-patiënt naar een kliniek in Guinee

Yolanthe en Wesley Sneijder verwachten kindje

​En dan de liefdesbaby van Yolanthe en Wesley. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije gisteravond maakte Sneijder het nieuws bekend: na de gelijkmaker stak hij de bal onder zijn shirt en stak een duim in zijn mond.

Yolanthe is in oktober uitgerekend.

Sneijder bevestigt zwangerschap Yolanthe

Deel artikel: