Frank in de studio van 3FM

Frank <3: Ik ben een open boek

Hij ziet er blij uit, zo vroeg op de ochtend: Frank van der Lende. De BNN-dj (26) gaat het tijdslot van Coen & Sander op 3FM overnemen. "Ik kan 5 dagen in de week radio maken, met superveel luisteraars", zegt 'ie. "Ik ben erg blij."

3FM heeft het nieuws vandaag bekendgemaakt en vanmorgen was Frank al bij dj Giel Beelen om het te vieren:

Frank met een hartje

Z'n programma heet Frank <3, dus Frank met een hartje in spreektaal. De dj zat eerder al van 4 tot 6, maar dan 's nachts. Nu verruilt hij vanaf 1 juni z'n nachtleven voor het leven overdag en dat vindt 'ie zelf ook wel fijn. "Het zijn gewoon veel meer luisteraars."

Hoe het programma er precies uit gaat zien, weet hij nog niet, maar "ik ga wel meer muziek draaien. Met af en toe een echt Frank-plaatje, zoals Fleetwood Mac, Ramses Shaffy of de nieuwe van de Foo Fighters".

Ik heb in m'n eerste officiële uitzending 's nachts m'n vriendinnetje verkering gevraagd.

Frank van der Lende

Frank stopt sowieso veel van zichzelf in het programma: "Het wordt een open en transparant programma, want ik ben een open boek. Dat was ik 's nachts ook al; ik heb in m'n eerste officiële uitzending 's nachts m'n vriendinnetje verkering gevraagd. Het wordt heel persoonlijk - en dat verwacht ik ook van de luisteraars."

Spekkie

"Frank van der Lende is een jonge en interessante radiomaker, een groot muziekliefhebber en hij gaat een verrassend, nieuw middagprogramma maken", zegt zenderbaas Wilbert Mutsaers.

Frank komt uit het opleidingsprogramma van 3FM. De zenderbaas geeft hem nu de gelegenheid om definitief door te breken. "Echt een spekkie naar mijn bekkie", zegt Frank.

"Ik heb honderdduizend ideeën, die kon ik al kwijt in de nacht, maar nu op een nog groter podium."

Een blije Frank in de 3FM-studio

Programmering

Met de komst van Frank <3 verandert er nog meer in de programmering op 3FM. Domien Verschuuren begint om 18.00 uur en gaat door tot 21.00 uur. En 3voor12 is dan vanaf 21.00 uur te horen.

That’s Live, dat Frank sinds begin dit jaar presenteerde, neemt collega-BNN'er Sander Hoogendoorn over.

Door het vertrek van Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom bij 3FM moet Mutsaers een belangrijk deel van de programmering vernieuwen. Wie de opvolger van Gerard Ekdom wordt, is nog niet bekend.

Deel artikel: