Utrechters Airbnb'en zich rijk tijdens de Tour de France

Utrecht kan niet wachten tot de Tour de France begint. Volgens Airbnb is het aantal boekingen vijf keer zo hoog tijdens de Tour als in de weken ervoor en erna. Veel mensen willen in de stad zitten als het evenement van start gaat en alle hotels in het centrum en omstreken zitten bomvol.

Mensen verhuren hun kamer of appartement door een advertentie op Airbnb te zetten. Verhuurster Valerie heeft normaal twee aparte kamers erop staan. Per kamer betaal je 85 euro per nacht. Voor de Tour verhuurt ze haar hele huis. "Je kunt vanuit dit huis als vip naar de tijdrit van de Tour te kijken, het zit in hartje Utrecht."

Airbnb Utrecht

Volgeboekt

De hotels zaten al snel volgeboekt voor het evenement. Mensen wijken uit naar Aibnb om toch nog in Utrecht te kunnen overnachten. Op de website zijn hoge prijzen te zien voor begin juli. Valerie vraagt voor haar hele huis 460 tot 650 euro per nacht. "Het is dan wel voor 4 tot 6 personen en ik verlaat mijn huis, dus mijn kamer komt ook ter beschikking."

Tot nu toe heeft ze nog geen huurders, maar ze verwacht dat dit niet lang meer zal duren. "Misschien weten mensen nu nog niet dat de hotels vol zitten. Als ze daar eenmaal achterkomen, is het vast zo verhuurd."

Hotels vol en duurder dan normaal
VJ on Tour op Stadskantoor Utrecht

Deel artikel: