Goedemorgen

Wekdienst: brand New York, zwarte doos en Frank van der Lende

Goeiemorgen! Er trekken buien over, maar in de loop van de dag klaart het op en zien we de zon steeds meer. Het wordt 8 graden. Komend weekend is het onstuimig met veel regen en wind.

Bij de brand in een gebouw in Manhattan, New York, zijn drie appartementencomplexen ingestort. Negentien mensen raakten gewond, van wie vier ernstig. Volgens de burgemeester van New York is een gasexplosie waarschijnlijk de oorzaak.

Het vuur in het gebouw dat nog overeind staat, is nog steeds niet helemaal geblust. Zo'n 250 brandweerlieden zijn er aan het werk. Boven Manhattan waren dikke zwarte rookpluimen te zien.

Piloten balen dat de informatie uit de cockpitvoicerecorder van het neergestorte vliegtuig in Frankrijk al is vrijgegeven, nog voordat het onderzoek is afgerond. Uit de informatie blijkt dat de co-piloot zeer waarschijnlijk bewust het toestel heeft laten crashen. Volgens de Vereniging van Verkeersvliegers had het OM moeten wachten.

Duitse luchtvaartmaatschappijen passen hun ​cockpitbeleid aan naar aanleiding van de crash. Ze willen dat er te allen tijde twee mensen aanwezig zijn in de cockpit. KLM denkt daar nog over na.

Cockpit van een A320 van Germanwings

Goeie zaken in Utrecht met Airbnb

Veel Utrechters die nog een kamer vrij hebben, willen bij de start van de Tour de France begin juli flink cashen. Op Airbnb worden dan vijf keer zoveel kamers en appartementen aangeboden als een jaar geleden - en voor honderden euro's per nacht. Veel hotels in Utrecht zijn rond de Tourstart al volgeboekt.

ABN Amro na de zomer terug naar de beurs

ABN Amro gaat waarschijnlijk na de zomer weer naar de beurs. Zeven jaar geleden werd de bijna failliete bank door de Nederlandse regering gered door de hele handel op te kopen. Nu lijkt ABN gezond genoeg om weer te verkopen. De regering hoopt er 15 miljard euro voor te krijgen.

Verder vandaag...

Vandaag wordt bekend dat dj Frank van der Lende het tijdslot van Coen en Sander op 3FM gaat vullen. Dat zegt zenderbaas Wilbert Mutsaers vandaag al in de Volkskrant. De BNN-dj (26) schuift van 04.00 tot 06.00 uur door naar de middag, van 16.00 tot 18.00 uur.

Frank viert het vanmorgen bij Giel:

Frank van der Lende

Deel artikel: