Claire Danes en Mandy Patinkin in Homeland

Ook Den Haag wil opnames Homeland

Het vijfde seizoen van Homeland wordt een Europese aangelegenheid: een groot deel van de opnames wordt in Duitsland opgenomen. En als je dan toch in Duitsland bent, kan je best een uitstapje over de grens maken. Dat vindt in ieder geval D66 in Den Haag.

"Bij het Vredespaleis worden zaken van over de hele wereld uitgevochten op het gebied van terrorisme en terrorismebestrijding", zegt D66-gemeenteraadslid Robert van Asten tegen Omroep West. "Dus een serie als Homeland moet hier gewoon worden opgenomen."

De laatste jaren is Den Haag niet populair als decor voor een film of tv-serie. Het papierwerk zou te ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. "Den Haag heeft natuurlijk een aantal zones waar het moeilijk is om te filmen", zegt Van Asten. De partij wil daarom helpen met de vergunningen. "Daar moeten we een schepje bovenop gooien."

Ocean's Twelve en Mindhunters werden er wel deels opgenomen.

Amsterdam

Gisteren deed Amsterdam al een gooi naar de populaire Amerikaanse serie. "'Ik heb mailcontact gehad met de producent en mijn interesse kenbaar gemaakt", zei filmcommissioner Simon Brester. "Er spelen heel veel factoren mee. En Duitsland is een heel aantrekkelijke locatie, ook qua faciliteiten en financiering. Maar misschien dat een paar dagen haalbaar zijn."

In seizoen 5 zijn er nogal wat veranderingen. Zo werken de terrorismebestrijders niet meer in Amerika, maar hoogstwaarschijnlijk in Duitsland. Dat zei producent Alex Gansa vorige week, toen hij wat details over het nieuwe seizoen losliet. Hij sprak over de positie van Duitsland en Europa in relatie tot terrorisme en Europese veiligheidskwesties.

De opnames zijn deze zomer. Op dit moment is seizoen 4 bij ons op de buis.

Deel artikel: