Goedemorgen

Wekdienst: 4,7 miljoen gulden, Charleroi en een messentrekker

Goedemorgen,

De zon schijnt vandaag geregeld en op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het oosten is nog een kleine kans op een bui. Het wordt 8 of 9 graden. Morgen zijn er vrij veel wolken, maar blijft het droog. In het weekend schijnt de zon vaker en wordt het heerlijk warm: zondag kan het 16 graden worden.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers deed zijn uitspraken bij Pauw

Advocaat bevestigt bedrag van 4,7 miljoen gulden

De advocaat van topcrimineel Cees H. bevestigt dat zijn cliënt ​4,7 miljoen gulden heeft gekregen van Justitie. Gisteren ontstond opnieuw ophef over deze deal. Die deal is al langer bekend. Vorig jaar zei minister Opstelten nog dat het om zo'n 2 miljoen gulden ging, maar het blijkt veel meer te zijn, zegt advocaat Kuijpers.

Uitzicht over Charleroi (niet gemaakt door Troilo)

World Press Photo in Charleroi genomen in Molenbeek

De Italiaanse fotograaf Troilo die met z'n foto's uit Charleroi de World Press Photo won moet die prijs tóch inleveren. Een van de foto's is gemaakt in Molenbeek, een voorstad van Brussel. De burgemeester van Charleroi had bezwaar gemaakt tegen de fotoserie, omdat hij vond dat de foto's een verkeerd beeld van z'n stad gaven. Het zou veel te donker en naargeestig zijn. Maar dat vond World Press Photo niet en dus mocht Troilo z'n prijs houden. Tot ze erachter kwamen dat Troilo de regels heeft overtreden. De prijs gaat nu naar de nummer 2.

Ambassadeur gestoken

Zuid-Koreaan valt ambassadeur VS aan

De Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea is tijdens een lezing aangevallen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht maar is niet in levensgevaar. De dader is een Zuid-Koreaan van 55. Tijdens de aanval riep hij dat Noord- en Zuid-Korea moeten worden herenigd en dat hij tegen de militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten is. De man is opgepakt.

Moet Holleeder de cel in?

Vandaag krijgt Willem Holleeder te horen of hij anderhalf jaar de cel in moet voor de bedreiging van Peter R. de Vries en afpersing van een oud-president van de Hells Angels.

Deel artikel: