Goedemorgen

Wekdienst: Kamp, executie Australiërs en NFL-hersenen

Goeiemorgen! Vandaag is er geregeld zon, maar vooral vanmiddag zijn er weer buien met kans op onweer en hagel. Het wordt maximaal 8 graden. Morgen is het op de meeste plaatsen droog en zonnig.

Eerder gaat de gaskraan echt niet verder dicht, herhaalde hij gisteravond in een kamerdebat. De voltallige oppositie vroeg aan minister Kamp van Economische Zaken om de gaskraan eerder een stukje dicht te draaien. Maar Kamp houdt vast aan zijn besluit om op 1 juli duidelijk te maken of de gaswinning verder omlaag kan.

Kamp houdt vast aan planning

Indonesië lijkt zich klaar te maken voor de executie van twee Australiërs. Die zijn veroordeeld voor drugssmokkel. De Australiërs zijn overgebracht naar een gevangenis op Java, waar ze voor het vuurpeloton komen. Indonesië heeft de doodstraf jarenlang niet uitgevoerd, tot 2013. Eerder dit jaar werd, ondanks grote druk vanuit ons land, ook al een Nederlander geëxecuteerd.

Een man bidt voor de Australiërs

Twee American Football-spelers uit Amerika willen hun hersenen na hun dood doneren aan de wetenschap. Ze hopen dat er zo goed onderzoek gedaan kan worden naar de gevolgen van vele klappen tegen het hoofd. Een van de twee stopte vorig jaar, omdat hij zich zorgen maakte over de langetermijngevolgen van al die blessures aan zijn hoofd. Veel oud-NFL-spelers hebben hersenziektes die zijn veroorzaakt door harde klappen op het hoofd.

Sidney Rice toen hij nog speelde in 2012

Verder vandaag...

Studenten door het hele land gaan praten over de toekomst van universiteiten. Verslaggever Martijn van der Zande doet een rondje Nederland.

Deel artikel: