.

'Waar zijn m'n kazen gebleven?'

312 kilo aan gestolen kaas, wat moet je daar mee? Dat vraagt de kaasspecialist Mitchel Sauer zich ook af. Uit z'n verkoopwagen zijn namelijk gisteren 26 kazen van elk 12 kilo gestolen, ter waarde van 3000 euro. "Ik doe 's ochtends m'n wagen open, en ja, m'n halve wagen is leeg."

De lege planken in de verkoopwagen van Mitchel Sauer

De verkoopwagen met de kazen stond op een afgesloten terrein in Oud-Geleen. De overbuurman van Mitchel zag dat er 's nachts twee mannen over het hek klommen en belde de politie. Die kwam direct met drie wagens aanrijden, maar zag niemand. De agenten vertrokken weer maar later bleek dat er uit de verkoopwagen van Mitchel veel kazen waren gestolen.

Wat moet iemand met 26 kazen?

Kaasspecialist Mitchel

Wat de dieven met de honderden kilo's kaas willen, is niet duidelijk. Mitchel zelf weet het ook niet: "Wat moet iemand met 26 kazen? Doorverkopen? Dat zal niet gaan". De meeste kazen van Mitchel zijn gemerkt met 'Kaasspecialist Sauer', waardoor iedereen weet dat het zijn kazen zijn.

Kaas van Mitchel Sauer

Mitchel hoopt dat zijn kazen snel weer boven water zullen komen. De kaasspecialist heeft 1500 euro uitgeloofd én een jaar lang gratis kaas voor de gouden tip. "Ik heb er nu al slapeloze nachten van. Ik ben een kleine ondernemer, ik moet keihard werken voor m'n geld. Ik wil gewoon dat de daders gepakt worden, ik wil gerechtigheid."

Deel artikel: