Goedemorgen...

Wekdienst: verkiezingsdebat, WK Sprint en stoofvlees met friet

Goedemorgen,

Zon, wolken en buien wisselen elkaar vandaag af. Daarbij waait het behoorlijk uit het zuidwesten, met windkracht 5 tot 7. Het wordt vanmiddag 8 tot 10 graden. Vanavond en vannacht vallen er meer buien met kans op onweer en zware windstoten.

Wat heb je gemist?

Australië, Indonesië en Maleisië gaan een test doen om vliegtuigen boven afgelegen oceanen beter in de gaten te kunnen houden. Daarbij worden vliegtuigen elke 15 minuten via een satelliet getraceerd. Nu is dat nog elke 30 à 40 minuten.

Het is bijna een jaar geleden dat vlucht MH370 verdween. Het toestel werd één keer per uur via de satelliet getraceerd. Er wordt nog steeds naar het toestel gezocht.

In de VS heeft een te vroeg geboren baby met een veel te groot hart zes dagen na de geboorte een harttransplantatie gekregen. Oliver ligt nog wel in het ziekenhuis omdat zijn longen niet sterk genoeg zijn.

Artsen van het Phoenix Children's Hospital gaan ervan uit dat Oliver een van de jongste patiënten is die ooit een succesvolle harttransplantatie heeft ondergaan.

De 14-jarige Valentina Maureira uit Chili krijgt geen euthanasie. De YouTube-video, waarin ze dokters smeekt een einde aan haar leven te maken vanwege haar taaislijmziekte, ging wereldwijd viral en leidde in Chili tot geschokte reacties.

De Chileense president Michelle Bachelet ging bij Valentina langs in het ziekenhuis om het uit te leggen dat euthanasie volgens de wet niet is toegestaan. Ondanks deze boodschap maakte de twee nog wel een selfie:

Verder vandaag

Lijsttrekkers van zeven politieke partijen uit de Eerste Kamer gaan vandaag met elkaar in debat op Radio 1. Dit natuurlijk vanwege de Provinciale Kamerverkiezingen, die 18 maart zijn. De uitzending is van 13.00 tot 14.00 uur hier te volgen.

Pakken Margot Boer en Hein Otterspeer een medaille op het WK Sprint? Of weet Michel Mulder nog beslag te leggen op een podiumplaats? Dat weten we na de ontknoping van het schaatstoernooi, vanmiddag vanaf 13.10 uur te volgen via de site.

Hein Otterspeer steekt naar eigen zeggen in uitstekende vorm voor de WK Sprint

In België is het vandaag de Dag van Stoofvlees met Friet, want dat gerecht werd door tv-kijkers massaal verkozen tot hét Vlaamse gerecht. En dus gaan heel veel mensen vandaag in de keuken aan de slag met vlees, bier en een gezonde dosis geduld. Aan vegetariërs is ook gedacht.

Deel artikel: