Vitesse

Glenn Helder traint trommelaars Vitesse

Ze zijn een tijdje weggeweest, maar voetbalclub Vitesse brengt zijn trommelaars weer terug het stadion in. Daarvoor gaat de supportersvereniging opzoek naar geschikte supporters die tijdens de wedstrijd op de trommel kunnen slaan. Gisteren kregen acht supporters een training van oud-profvoetballer Glenn Helder, die tegenwoordig drummer is bij verscheidene artiesten.

Twee supporters die met een trommel om de nek op de tribune van het Gelredome staan en alle liedjes met flinke tromslagen begeleiden: zo is het jarenlang gegaan. Maar een seizoen geleden hielden de vaste trommelaars ermee op. Er kwamen nieuwe trommelaars, maar die bleken van een dermate niveau, dat door de supporters besloten werd om er maar mee op te houden.

Het moet ondersteunend zijn. Niet overheersend, dat je alleen maar trommels hoort. Het moet geen 'one man show' van de trommelaar worden.

Paul Koster, sfeercoördinator van de Supportersvereniging Vitesse (SV)

Maar de club begon het dit seizoen toch te missen. Supportersvereniging Vitesse zette een poll op de site waar 2000 mensen met 60% voor de terugkomst van de trommelaars stemden. En volgens de sfeercoördinator van de club in het gestreept geel- zwart stellen de voetballers het ook op prijs: "Ze horen en voelen op die manier dat het publiek achter ze staat."

Acht supporters hadden zich voor de workshop aangemeld. Viervoudig international en oud Vitesse-speler Glenn Helder geeft les. Helder drumt tegenwoordig met artiesten als DJ Roog, Alain Clark en CandyDulfer.

Hoeveel supporters er uiteindelijk overblijven weten ze nu nog niet. Koster denkt dat het er vier kunnen zijn, maar dat kan nog veranderen:"Als alle acht zeer talentvol blijken, kunnen ze ook alle acht in een roulatiesysteem aan bod komen", vindt Koster.

  • Karin Alberts / NOS
    Gisteren kregen de trommelaars les van een oud-Vitesse-prof
  • Karin Alberts / NOS
    De club wil de trommelaars terug in het stadion

Deel artikel: