Goedemorgen

Wekdienst: Romeinen, boze Grieken en Maagdenhuis

Goedemorgen,

Droog en regelmatig zon vandaag, het wordt 7 of 8 graden. In het weekend kans op regen en een graad of 8.

De Romeinen hielden zich redelijk rustig

Geen écht grote problemen in Rotterdam gisteren rond Feyenoord - AS Roma, maar wel 42 arrestaties. De politie spreekt van een drukke dag; vechtpartijtjes, vuurwerk messen. In het stadion was het onrustig. Feyenoord-supporters spullen op het veld waardoor de wedstrijd even stilgelegd moest worden. Feyenoord verloor uiteindelijk met 2-1 van AS Roma.

Rellen in Athene

Aanhangers Syriza gaan de straat op

In de Griekse hoofdstad Athene zijn gisteravond honderden aanhangers van de linkse regeringspartij Syriza boos de straat op gegaan. Ze vinden dat de Griekse premier niet doet wat hij heeft beloofd. Hij zou een einde maken aan de strenge bezuinigingen, maar volgens de betogers is hij door de knieën gegaan voor Europa. Ongeveer vijftig demonstranten vielen de politie aan.

Maagdenhuisbezetting nog steeds aan de gang

Zo'n honderd man hebben in het Maagdenhuis geslapen vannacht. De demonstranten lijken niet van plan weg te gaan uit het bestuursgebouw van de UvA. De toezeggingen van het bestuur zijn niet voldoende, vinden ze. De universiteit heeft aangifte gedaan, waarmee de politie zou kunnen ingrijpen.

Geen plastic tassen meer in de winkel

Vanaf volgend jaar mogen winkeliers bij de kassa geen gratis plastic tassen meer geven. Slecht voor het milieu, vindt het kabinet. Bovendien drijft er al een enorme berg plastic in zee. Winkeliers mogen nog wel tegen betaling plastic tassen aanbieden.

Deel artikel: