In het Maagdenhuis worden nu lezingen gehouden

Zit-in levert studenten zetel in bestuur op

In ieder geval één student krijgt inspraak bij de Universiteit van Amsterdam. Er komt een student in het College van Bestuur, heeft de bestuursvoorzitter beloofd aan de demonstrerende studenten. Of dat genoeg is om de bezetters van het Maagdenhuis te laten vertrekken is nog niet duidelijk. De actievoerders willen meer democratie en inspraak in beslissingen van de universiteit.

Sinds gisteravond bezetten de studenten het Maagdenhuis, het bestuursgebouw van de universiteit van Amsterdam. Er heerst een allesbehalve spannende sfeer in het Maagdenhuis. De aanwezige studenten houden een 'zit-in' en worden daarbij van alle kanten gesteund. De SP brengt broodjes.

  • NOS / Suse van Kleef
    Studeren in de hal van het Maagdenhuis
  • NOS / Suse van Kleef
    Lunch
  • NOS / Suse van Kleef
    Een protestleus van de studenten

Een aantal actievoerende studenten gaat naar Den Haag om te praten met minister Jet Bussemaker. Ze heeft een delegatie van De Nieuwe Universiteit (DNU), de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) en het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) uitgenodigd. Bussemaker wil van de studenten weten waar ze ontevreden over zijn en wat ze willen bereiken.

Ook in Groningen zijn demonstranten een universiteitsgebouw binnengedrongen. Het is geen bezetting: ze zijn onaangekondigd bij een vergadering van het universiteitsbestuur. Voor zover bekend verloopt dat rustig.

Deel artikel: