Reddit

Je naaktfoto mag alleen nog op Reddit met jouw toestemming

Vorig jaar werd Reddit nog gebruikt om naaktfoto's van Jennifer Lawrence te posten. Maar vanaf 10 maart is het zonder toestemming posten van naaktfoto's of -video's waarop seksuele handelingen te zien zijn verboden op Reddit. En dat is een flinke verandering.

Reddit is een online forum met meer dan 160 miljoen actieve gebruikers. Het is altijd een plek geweest waar veel kan, waar gebruikers de vrijheid hebben om te posten wat ze willen - op dingen als kinderporno na. Tegen het plaatsen van naakt- en seksfoto's werd vaak niets ondernomen.

Maar vorig jaar kreeg de site veel kritiek toen na een lek in iCloud van Apple naaktfoto's van celebs als Jennifer Lawrence en Avril Lavigne op Reddit verschenen en werden gedeeld.

​We hebben vorig jaar nagelaten om leidend te zijn op het gebied van privacybescherming.

Stukje uit de aankondiging van de nieuwe regels

Het forum verwijderde de 'subreddits' waar de foto's op te zien waren. Toch wil Reddit zoiets niet meer laten gebeuren. Privacy is altijd belangrijk geweest voor ons, schrijven ze in de aankondiging van de nieuwe regels.

"Vorig jaar hebben we nagelaten een leider te zijn op sociale media als het gaat om het beschermen van je privacy. Wie je ook bent, als er op Reddit een foto, video of andere afbeelding van jou in een seksuele positie of handeling wordt gepost of daar naar wordt gelinkt zonder jouw toestemming, is dat verboden. We zullen die weghalen als we daar hoogte van krijgen."

Als je materiaal van jezelf wil laten verwijderen, kan je een mailtje sturen naar de site via contact@reddit.com. De nieuwe regels geven aan dat de site verandert. En dat is geen toeval, zegt een van de oprichters, Alexis Ohanian. Hij zegt dat de nieuwe regels veranderingen in de technologie, zoals opslag in de cloud, reflecteren. "Dit is een kans om een standaard te zetten voor het respecteren van de privacy van onze users."

Ook de blog-service van Google, Blogger, doet mee. Daar zijn foto's en video's van seks voortaan ook verboden.

Deel artikel: