Siri komt binnenkort ook uit in het Nederlands

Binnenkort: in het Nederlands tegen je iPhone praten

Binnenkort is het zover. Dan spreekt Siri - de spraakassistent op je iPhone - Nederlands. In de aankomende update voor besturingssysteem iOS (versie 8.3) is ondersteuning voor onze taal ingebouwd. Gebruikers kunnen ook in het Russisch, Zweeds, Deens, Thais, Portugees en Turks informatie aan hun smartphone vragen.

De Nederlandse versie zat er al een tijdje aan te komen: vorig jaar zette Apple een vacature op zijn site. Bij de Nederlandse ondersteuning is straks één stem te vinden: die van een man. Bij veel van de huidige ondersteunde talen - onder meer Engels, Frans en Chinees - kun je ook kiezen voor een vrouwelijke stem. Mogelijk komt die optie er ook in het Nederlands.

Siri is er al sinds de komst van de iPhone 4s. De spraakbesturing bestaat dus al meer dan drie jaar. Toen iOS 8 in beeld kwam, hoopten veel Apple-gebruikers dat Nederlands ingebouwd zou zijn. Dat gebeurde niet, ze kregen eerst een goedmakertje: de Nederlandse dicteerfunctie.

De update voor iOS wordt in maart of april verwacht. Halverwege maart komt er ​volgens iCulture een testversie die iedereen kan downloaden. Apple wil op die manier zo snel mogelijk de foutjes eruit halen.

Deel artikel: