Hazewindhonden kunnen snelheden van 70 km p/u halen

Australische hondentrainers gebruiken biggetjes als levend aas

"We hebben alles hier, buidelratten, biggetjes, fucking alles", zegt de eigenaar van een hondentrainingsterrein in Churchill, Australië. Het bedrijf gebruikt levend lokaas, wat al jaren verboden is.

ABC News wist via een undercoveractie schokkende beelden te maken. De tv-zender kwam de misstanden op het spoor via een tipgever. "Er is daar iets slechts aan de gang, het ruikt er naar de dood", meldde die. Geheime camera's langs meerdere renbanen registreerden de trainingsmethode. Waarschuwing voor je klikt: it ain't pretty.

Karretje

Levende biggetjes worden krijsend aan een constructie gebonden: een hengel die op een karretje en voor een groep jachthonden uitrijdt. Na een trainingssessie, die volgens de beelden wel een uur kan duren, zijn de lokdieren totaal uiteengereten.

Naast biggetjes worden ook buidelratten en konijnen gebruikt. "De trainers geloven dat de honden hier sneller van worden", zegt Amanda Hill in de video. Ze is een voormalig werkneemster bij het trainingsterrein. "Het is illegaal, net als doping, alleen is dit moeilijker te traceren."

De mannen hebben het in de video over een 'trosje' buidelratten. Volgens het filmpje hebben de dieren 26 rondjes rond de renbaan gemaakt, waarbij ze iedere keer door een tweetal honden werden achtervolgd.

ABC News speelde de beelden door aan de politie en de sportbond, die daarop bij vijf bedrijven binnenvielen. 22 mensen werden door de bond geschorst.

Andere trainers en politici spreken in lokale media hun afschuw uit. "Zelfregulering is duidelijk niet mogelijk, de overheid moet ingrijpen", zegt een beleidsmaker.

Deze dieren gebruikten de trainingscentra als levend aas

Deel artikel: