Goedemorgen

Wekdienst: brand motorclub, onzekerheid over gas en IS

Goeiemorgen! Vanochtend kans op gladheid. Overdag flink wat zon, vooral in het oosten. Het wordt 8 tot 10 graden. Morgen verandert er weinig aan de temperatuur maar kan er wel wat regen vallen.

Pand motorclub afgebrand

Op een industrieterrein in Opmeer is het pand van de motorclub Rogues afgebrand. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is daarbij niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand, die rond middernacht ontstond, is nog niet duidelijk.

Het pand brandde volledig af

Nog geen antwoord op gasvraag

De hele oppositie had 't graag anders gezien, maar minister Kamp neemt pas in juli een besluit of de gaswinning in Groningen wordt teruggeschroefd.

In juli neem ik een besluit over de alternatieve gaswinningsplannen die momenteel onderzocht worden.

Minister Kamp na een urenlang debat in de Tweede Kamer

Kamp wil eerst wachten op de lopende onderzoeken naar de winning. Daaruit moet blijken of Nederland met minder gaswinning toch aan zijn leveringsverplichtingen kan voldoen.

In het westen van Irak hebben strijders van Islamitische Staat de plaats al-Baghdadi vrijwel geheel veroverd. Even buiten de stad ligt een grote vliegbasis van de Iraakse luchtmacht waar ook honderden Amerikaanse en Australische militairen gelegerd zijn. De basis zelf is niet aangevallen.

Iraakse militairen op de Al-Asad vliegbasis in het westen van het land

Verder vandaag...

Kun je een Valentijnskaart versturen zonder postzegel, maar met een lippenstiftkus. Tot 17.00 uur kan een kaart, voorzien van een echte kus met lippenstift, gratis worden verstuurd.

Deel artikel: