Het huidige palet emoticons

Geel, bruin, wit - of groen van jaloezie? Dat kan je emoticon ook

Een emoticon versturen maar je bent niet geel? Daar kan je misschien binnenkort al iets aan doen. Apple komt met een update van z'n besturingssysteem, OS X 10.10.3, en de kans is groot dat daar nieuwe emoticons in zitten, 'diversiteitsemoticons'. Dat meldt MacRumors, dat de details van de update heeft doorgenomen.

Emoticons met verschillende huidskleuren dus. Die werden een tijdje geleden voorgesteld door Unicode, de Unicode Standard. Hun Unicode Standard 8.0 bevat emoticons met verschillende huidskleuren.

Volgens MacRumors zou het er zo uit moeten zien, uit het mannetje met een vinkje moet een menu rollen met verschillende opties:

De skin tone modifier van Apple

Er komt dus een skin tone modifier, waarmee je elke emoticon van een kleurtje kan voorzien.

Vorig jaar liet Apple al weten dat ze de diversiteit in emoticons steunen, nu zijn ze de eerste die de nieuwe emoticons gaan gebruiken.

Emoticons met huidskleur

Ook komen er meer categorieën. Zoals The Verge opmerkt, de hoeveelheid emoticons die nu onder het belletje zit, is "simply ridiculous".

De update komt waarschijnlijk ergens volgende maand uit. Wanneer andere bedrijven, zoals Google en Microsoft, ze ook gaan gebruiken, is niet bekend.

No black people

De roep om diversiteit in emoticons is er al een hele tijd. Miley Cyrus zal dus wel blij zijn:

Emoji's op een iPhone

Deel artikel: