Monoplygeld

Monopoly verstopt echt geld in bordspel

Iedereen die grote stapels Monopoly briefgeld voor zich heeft gehad, heeft vast wel eens stiekem gewenst dat die briefjes echt waren. Voor een paar geluksvogels in Frankrijk zal die droom werkelijkheid worden, want er komen tachtig bordspellen op de markt waarin de nepflappen vervangen zijn door echte. Dat maakt 'Ga terug naar start en ontvang 200 euro' een stuk leuker.

Omdat Monopoly in Frankrijk 80 jaar bestaat, zijn er vanaf maandag speciale speledities op de Franse markt gekomen met echt geld erin. Er is maar één set waar echt alle briefjes zijn verwisseld met geld. In totaal goed voor zo'n 20.580 euro. Genoeg voor heel wat plastic huizen en hotels.

Er zijn ook tien bordspellen met vijf echte twintigjes, twee briefjes van vijftig en een briefje van honderd euro erin verstopt, samen goed voor 300 euro. In 69 exemplaren kunnen spelers 150 euro vinden in de vorm van vijf briefjes van tien en vijf briefjes van twintig.

We wilden iets speciaals doen. Toen we onze Franse klanten ernaar vroegen, vertelden ze ons dat ze graag echt geld in de doos zouden willen zien.

Florence Gaillard, manager Hasbro Frankrijk

Het was nog een hele klus om de marketingsstunt voor elkaar te krijgen: in het kleine dorpje Creutzwald, waar de fabriek van het bedrijf ook staat, werden de biljetten in het grootste geheim nageteld voordat het in de dozen kon. De dozen met geld erin zijn ietsjes zwaarder, maar daar is volgens het bedrijf niets van te merken. Tenzij je met een weegschaal naar de winkel gaat.

De in totaal 80 met briefgeld gevulde bordspellen worden verdeeld over de verschillende beschikbare edities van het bordspel zoals de klassieke versie, junior, de elektronische versie en de 'vintage' versie.

Deel artikel: