Goedemorgen

Wekdienst: onthoofding, lawines en bewijs oerknal onderuit

Goeiemorgen! Het is vandaag bewolkt en vooral in het zuiden valt wat winterse neerslag. Het wordt 3 tot 6 graden. Morgen is er in het hele land kans op winterse buien en veel bewolking. Het wordt dan een graad of 4.

Wat heb je gemist?

Kenji Goto op een groot scherm in Tokio

IS onthoofdt tweede Japanner

IS heeft gisteravond een onthoofdingsvideo van de Japanse journalist Kenji Goto online gezet. De Japanse premier Abe vindt het een afschuwelijke, immorele en onvergeeflijke terroristische daad. Ook Obama noemt de onthoofding een gruwelijke moord.

Goto is de tweede Japanner die door IS is onthoofd. De beul sprak vlak voor zijn daad de Japanse premier toe dat de nachtmerrie nu pas begint.

Zeven doden door lawines in Alpen

In de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen zijn gisteren in totaal zeven skiërs omgekomen door lawines. Bij het Zwitserse plaatsje Vilan overleden vier wintersporters. In twee andere Zwitserse plaatsen overleden nog eens twee mannen doordat ze door sneeuw werden bedolven. Ook in Oostenrijk werd een wintersporter gedood door een lawine.

Het skigebied bij Graubünden in Zwitserland waar de vier zijn omgekomen

'Bewijs' oerknal onderuit gehaald

Bewijs dat Amerikaanse wetenschappers bijna een jaar geleden leverden voor het bestaan van de oerknal klopt toch niet. De wetenschappers meldden toen dat ze met een telescoop stralingswaarnemingen hadden gedaan die de theorie over het ontstaan van het heelal zouden bevestigen. Maar volgens Europese onderzoekers waren die stralingswaarnemingen waarschijnlijk alleen maar grote hoeveelheden ruimtestof.

Verder vandaag...

Voor zo'n 100 miljoen Amerikanen staat vandaag in het teken van de 49ste Super Bowl. De grote finale van het American Football-seizoen wordt gespeeld in het University of Phoenix stadion in Glendale, Arizona. Het gaat tussen regerend kampioen van de NFL, Seattle Seahawks, en de New England Patriots.

Katy Perry treedt op in de half time-show.

Super Bowl 49, strijd tussen Seahawks en Patriots

Deel artikel: