Goedemorgen

Wekdienst: Tarik Z., winterweer, IS-deadline verstreken

Goedemorgen! Door sneeuw en bevriezing kan het glad zijn. Al valt er vanochtend alleen in het uiterste zuiden nog sneeuw of natte sneeuw. Op andere plekken schijnt de zon af en toe en kan er wat regen vallen. Het wordt 3 tot 5 graden. Ook in het weekend soms winterse buien, het wordt dan 2 tot 5 graden.

Wat heb je vannacht gemist?

Een man van 19 heeft gisteren de programmering van de NPO verstoord. Tarik Z. liep met een wapen - ​dat rond 00.00 uur nep bleek - naar binnen bij het gebouw van de NOS, gijzelde een beveiliger en eiste zendtijd in het Journaal. Om 20.10 uur werd Z. overmeesterd door de politie. De uiterst kalme beveiliger had hem al die tijd bezig gehouden in een lege studio. Doordat een schakeltechnicus van de NOS adequaat handelde, werd de hele situatie gefilmd.

Arrestatie in Studio

Voor de tweede achtereenvolgende dag lijkt het winterweer te gaan zorgen voor problemen op de weg. De ANWB waarschuwt alvast:

In het hele land geldt sinds 02.00 uur code geel vanwege die gladheid. Die waarschuwing voor gevaarlijk weer wordt waarschijnlijk rond 10.00 uur weer ingetrokken.

De deadline die IS zou hebben voor een gevangenenruil is verstreken. Het is alleen niet duidelijk of de gijzelaars van IS waarvoor die deadline was gesteld, nog in leven zijn. In een audio-boodschap die zou zijn geplaatst door IS werd gezegd dat de Jordaanse piloot Muath al-Kaseasbeh wordt gedood als Jordanië de terroriste Sajida al-Rishawi niet voor zonsondergang gisteren zou vrijlaten bij de grens met Turkije.

Deel artikel: