Goedemorgen

Wekdienst: winters weer, winst Facebook en vermist vissersschip

Goedemorgen,

Er trekken winterse buien over het land, met hagel en sneeuw. Het kan glad zijn, de temperatuur ligt net boven het vriespunt. Het waait hard. Morgen regent het, maar is er soms ook natte sneeuw. Het wordt 3 graden.

Wat heb je gemist...

De vrouw die half december om het leven kwam bij een gijzeling in een café in Sydney, was kort daarvoor geraakt door splinters van een politiekogel. Dat hebben Australische autoriteiten bevestigd. Een onderzoeksteam zegt dat ze bij de inval van de politie is geraakt door zes splinters van een afgeketste kogel of kogels. Bij de bestorming van het café werd de gijzelnemer door de politie gedood, hij werd in zijn hart en lichaam geraakt. Vlak voor de inval had hij de bedrijfsleider van de zaak doodgeschoten.

Een van de gijzelaars rent weg

De omzet van Facebook is in het vierde kwartaal van 2014 met 49 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Dat kwam vooral door meer advertentie-inkomsten, maakte het bedrijf na sluiting van de beurs op Wall Street bekend. In vergelijking met 2013 steeg de netto winst met 34 procent naar 620 miljoen euro. De inkomsten uit advertenties stegen met 53 procent.

Het vissersschip met twee Nederlandse opvarenden dat sinds gistermiddag wordt vermist op het Kanaal, is nog altijd niet gevonden. De Nederlandse Kustwacht zegt dat het er niet goed uit ziet voor de bemanning van de kotter. "Het ziet ernaar uit dat het schip is gezonken", laat de kustwacht weten.

Wat moet je weten...

Er rijden vandaag in een groot deel van het land minder treinen, omdat er winters weer wordt verwacht. De NS zet 20 procent minder treinen in, vooral in de Randstad. In Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland rijden de treinen wel volgens de normale dienstregeling. Op de weg neemt de overlast toe. Er zijn problemen op de A2. In beide richtingen zijn ongelukken gebeurd die leiden tot files.

Deel artikel: