Een Koerdische strijder in Kobani

De dag van: Kobani, winterweer en Birmingham

Vandaag weinig tijd gehad om het nieuws te checken? Een selectie van het nieuws van 28 januari door de redactie van NOS op 3.

Correspondent Lucas Waagmeester kreeg de bijzondere mogelijkheid om een uurtje met de Turkse grenspolitie mee te gaan naar de Syrische stad Kobani. De stad is net heroverd door de Koerden. Hij maakte deze indrukwekkende reportage:

Lucas Waagmeester in Kobani

Moet je morgen met de trein? Check dan even goed het weer, want er rijden 20 procent minder treinen dan normaal. De NS neemt deze maatregelen omdat er hagel en sneeuw wordt verwacht. Oh, en kijk ook uit als je gaat rijden. Het wordt namelijk glad.

Duizenden euro's betalen voor een flat zo groot als een schoenendoos? Een recordaantal Londenaren is het helemaal zat en vertrekt naar steden als Birmingham. Correspondent Anne Saenen nam een kijkje in beide steden:

Schoenendoos in Londen, kast van een huis in Birmingham

Ander nieuws

Michael van Praag vertelde waarom hij voorzitter van de FIFA wil worden: meer transparantie, minder corruptie. Van Praag zegt in de persconferentie ook lang te hebben gewacht met zijn kandidaatstelling, omdat hij hoopte dat een ander geschikt persoon zou komen. Dat gebeurde niet, dus ging hij zelf maar meedoen. Als hij wordt verkozen, wil hij voor een periode van vier jaar voorzitter zijn.

Deze video moet potentiële Syrië-gangers waarschuwen. Het filmpje van de Franse overheid probeert het contrast te tonen tussen beloften die door de ronselende jihadisten worden gedaan en de realiteit van een verblijf in Syrië.

Grote problemen bij Leiden Centraal. En dat allemaal omdat een reclamebureau een vuilniszak om een camera had gehangen. De politie en NS wisten van niets en besloten daarom het station te ontruimen en het treinverkeer plat te leggen. De NS zoekt nog uit wie het groene licht heeft gegeven voor deze actie.

Deel artikel: