Goedemorgen

Wekdienst: schietpartij Osdorp, dode kat en brieven Aboutaleb

Goedemorgen,

Vanmiddag flink veel regen en de wind trekt aan. Daarna wordt het droger met misschien wat zon. Het wordt 7 graden. Vanaf morgen kans op winterse buien en het is dan een stuk kouder.

Wat heb je gemist...

In de Amsterdamse wijk Osdorp is vannacht een man doodgeschoten. De politie is op zoek naar de schutter of schutters. De schietpartij was aan de Wolbrantskerkweg. Toen hulpverleners aankwamen, lag het slachtoffer zwaargewond voor een woning. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Man doodgeschoten in Osdorp

In de Jordaanse hoofdstad Amman hebben enkele honderden mensen gisteravond laat gedemonstreerd bij het parlement. Aanleiding is de nieuwe video waarin Islamitische Staat dreigt met het doden van onder anderen een Jordaanse piloot. De betogers willen dat de regering toegeeft aan de eisen van IS.

In Florida is een kat die begraven was, uit z'n graf opgestaan. De kat, Bart, was aangereden door een auto en de dierenarts had vastgesteld dat het beest dood was. De eigenaar had hem begraven in de achtertuin maar vijf dagen later kwam Bart doodleuk aangelopen bij de buurvrouw.

Wat moet je weten...

Na 100 jaar worden ze straks eindelijk geopend; vier gesloten enveloppen die 100 jaar in het stadhuis van Rotterdam lagen. De brieven zijn voor de burgemeester van de stad, Ahmed Aboutaleb.

Vanavond maakt Facebook de jaarcijfers bekend. Hoeveel heeft het sociale netwerk verdiend en hoe hard groeit het aantal gebruikers? Waarschijnlijk maakt Facebook ook een aantal plannen voor komend jaar bekend.

Deel artikel: