De dag van: grote zedenzaak en doorbraak moord Borst

Niet veel tijd gehad om het nieuws te checken vandaag? Dit is een selectie door de redactie van NOS op 3.

'Hotelprostitutie moeilijk te herkennen'

De Valkenburgse zedenzaak is nog groter dan gedacht: niet vijftig maar tachtig mannen hebben waarschijnlijk seks gehad met het 16-jarige meisje uit de Limburgse stad. Ze zou in een hotel door de mannen verkracht zijn.

Volgens de Koninklijke Horeca Nederland is hotelprostitutie heel lastig te herkennen. "Door het hele land worden dagelijks duizenden mensen ingecheckt. Het is moeilijk zo'n geval er uit te pikken." Hotels werken samen met de politie en hebben een checklist om signalen te herkennen:

Aanwijzingen van prostitutie in hotels

Doorbraak in moordzaak Els Borst

Het duurde een tijd, maar er is een doorbraak in de zaak van de moord op oud-minister Els Borst. De politie verdenkt een 38-jarige man uit Rotterdam van betrokkenheid bij de moord. Hij is dankzij een DNA-match in beeld gekomen.

Bart van U.

De man, Bart van U., zit al sinds 12 januari vast op verdenking van moord dan wel doodslag op een vrouw in Rotterdam twee dagen ervoor. De man moest DNA-materiaal afstaan en volgens het NFI is er een match met het DNA-materiaal dat is gevonden in de garage waar Els Borst dood werd gevonden.

10 doden bij crash in Spanje

Een groot ongeluk met 10 doden vlakbij de Spaanse plaats Albacete. Een Griekse F-16 crashte tijdens het opstijgen op stilstaande vliegtuigen. Zeker dertien mensen raakten gewond.

Onder de slachtoffers zijn veel niet-Spanjaarden, maar het is nog onduidelijk waar ze precies vandaan komen.

Tien doden bij crash F-16 in Spanje

Van Praag for president

Michael van Praag wil Sepp Blatter opvolgen als voorzitter van de FIFA. Hij zegt zijn verantwoordelijkheid te willen nemen: "Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak over de FIFA. Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal."

Veroordeling na besnijdenis

Voor het eerst is vrouwenbesnijdenis in Egypte bestraft. Een arts is daar veroordeeld tot twee jaar cel voor doodslag op en het genitaal verminken van de 13-jarige Suhair al-Bataa. Ze overleed na de ingreep. De vader van het meisje kreeg drie maanden voorwaardelijk, omdat hij zijn dochter liet besnijden.

Deel artikel: