Goedemorgen

Wekdienst: uitslag Griekenland, Michiel de Ruyter en Eurogroep

Goedemorgen,

Het is bewolkt en het regent van tijd tot tijd. In de loop van de dag klaart het op. Het is zacht, 8 graden wordt het. Morgen is het vrijwel overal droog.

Wat heb je gemist...

De links-radicale partij Syriza haalt net geen absolute meerderheid in het Griekse parlement, meldt het Griekse ministerie van Binnenlandse Zaken. Met bijna alle stemmen geteld komt de grote winnaar van de Griekse parlementsverkiezingen net niet aan de benodigde 151 zetels. Dit betekent dat Syriza op zoek zal moeten naar een coalitiepartner.

Een vliegtuig van Easyjet heeft gisteravond een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol. Niemand raakte gewond en er was geen paniek aan boord, zegt een Belgische passagier. De Airbus met vluchtnummer EZY6238 was van Berlijn onderweg naar Bristol.

De website van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is gehackt. Aanhangers van Islamitische Staat (IS) zouden achter de hack zitten. Een groep die zichzelf de Lizard Squad van het Official Cyber Caliphate noemt, heeft boodschappen op de site achtergelaten.

Bezoekers van www.malaysiaairlines.com zien dit op de site

Wat moet je weten...

Michiel de Ruyter: zeeheld en vanaf vanavond misschien ook filmheld als de speelfilm over hem in première gaat in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het is een film over zeeslagen tegen de Engelsen en de Fransen. Het is een van de duurste Nederlandse films ooit. Voor de actiescènes werden stuntmannen uit Hollywood ingevlogen. Aan de film werkten meer dan 5000 figuranten mee.

De dag na de verkiezingen in Griekenland, komt in Brussel de Eurogroep bij elkaar. Dat zijn alle ministers van Financiën van de verschillende lidstaten. Verslaggever Arjan Noorlander is daarbij.

Deel artikel: