Goedemorgen

Wekdienst: gladheid, Griekenland kiest en de klassieker

Goedemorgen,

De komende uren dus nog kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. Verder bewolkt en op sommige plaatsen een bui maar ook af en toe zon. Maximumtemperatuur 6 graden.

Wat heb je gemist...

De snelweg A12 is aan het begin van de nacht op verschillende plekken afgesloten geweest na ongelukken, die waarschijnlijk zijn veroorzaakt door gladheid. Het is niet duidelijk of er gewonden waren. Ook op de A32 van Wolvega naar Meppel ging het vannacht mis. Bij de afrit Steenwijk reed een auto op een pijlwagen van Rijkswaterstaat en botste tegen de vangrail.

Ongeluk op de A12

President Obama veroordeelt de moord op de Japanse gegijzelde Haruna Yukawa. Dat is de officiële reactie van het Witte Huis op de video van IS waarin wordt gesproken over diens executie. De echtheid van de video wordt door Japan en de VS onderzocht.

De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft de afgelopen dagen ongeveer 190 mensen vrijgelaten. Ze werden sinds 6 januari gegijzeld in het noordoosten van Nigeria. De jonge mannen, vrouwen en kinderen krijgen ondersteuning van de regering. Hun huizen zijn opgeblazen toen de militanten hun dorp in de staat Yobe aanvielen.

Wat moet je weten...

Om zes uur vanochtend zijn in Griekenland de stemlokalen geopend voor parlementsverkiezingen die mogelijk grote gevolgen hebben voor de Griekse economie. De linkse partij Syriza die aanstuurt op een breuk met het zeer strenge bezuinigingsbeleid, is de gedoodverfde winnaar van vandaag.

Om 12.30 uur begint in de Amsterdam Arena de klassieker Ajax-Feyenoord. De wedstrijd is extra beladen omdat donderdagnacht het supportershome van de Amsterdammers is afgebrand. De fans staan lijnrecht tegenover elkaar.

Deel artikel: