De Bigfoot winkel bij snelweg 101 in Calfornia

Start-up wil drie miljoen dollar om Bigfoot te vinden

Er zijn veel bijzondere start-ups op de wereld maar in Amerika gaat wel een heel bijzonder project van start. Carmine Biscardi heeft één missie in zijn leven: Bigfoot vinden. En daar heeft hij drie miljoen dollar voor nodig.

Bigfoot?

Dat is een mythologisch wezen, waarvan het bestaan nooit officieel is aangetoond. Vergelijkbaar dus met figuren als het monster van Loch Ness en de Yeti. De indiaanse naam is Sasquatch, wat zoiets als 'wildeman' betekent. Het zou gaan om een aapachtig figuur.

Sommige mensen zweren dat ze er een gezien hebben. Een van de bekendste 'bewijzen' komt uit 1967.

Toen ik dit clipje in 1969 bij Johnny Carson zag, dacht ik: hoe is het mogelijk dat we een man naar de maan sturen, maar dit wezen niet kunnen vinden?

Carmine Biscardi

Het project

De heer Biscardi, die rondrijdt in een trailer die beplakt is plaatjes van Bigfoot, verkoopt aandelen in zijn bedrijf Bigfoot Project Investments. Het bedrijf moet drie miljoen dollar inzamelen. Ze gebruiken dat bedrag voor het maken van films die mensen moeten overtuigen van het bestaan van het wezen. Per jaar wordt ook 113.805 dollar gereserveerd voor zoektochten naar het beest.

Maar financiële adviseurs waarschuwen dat deze investering misschien niet voor iedereen bedoeld is. Kathy Boyle, directeur bij Chapin Hill Advisors zegt tegen de Wall Street Journal: "Dit is vooral iets voor mensen die in Bigfoot geloven, wat geld te veel hebben, en hier wel de lol van inzien."

Een rubberen gorillapak

De oprichter van het bedrijf beweerde eerder al Bigfoot tegen te zijn gekomen. Daarmee kwam hij ook in het nieuws:

Dat bleek achteraf gewoon een rubber gorillakostuum te zijn, opgevuld met de ingewanden van verschillende dieren en het gebit van een koe. Biscardi ontkende dat hij hiervan afwist, maar voor veel Bigfoot-liefhebbers viel de voorvechter toen van zijn sokkel.

Het is dus maar de vraag of de aandelenverkoop een succes zal worden. De uiterst serieuze Biscardi kan maar weinig met alle kritiek en is ervan overtuigd dat zijn project zal slagen.

Als je de koning bent, probeert iedereen je onderuit te halen.

Carmine Biscardi

Deel artikel: