American Sniper

American Sniper breekt records met babypop-scène

Filmrecensenten in Amerika hebben het bijna nergens anders over: American Sniper. De film van regisseur Clint Eastwood kostte 60 miljoen dollar en leverde dat dit weekend al ruimschoots op. Ook online gaat het over de film, maar dan niet over de acteerprestaties of de verhaallijn. Nee, daar gaat het over de babypop in onderstaande scène.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De film

American Sniper zou een meesterwerk van de hand van Clint Eastwood zijn, schrijven recensenten. En ook de Oscar-nominaties liegen er niet om. De film is in de race voor Beste Film, Beste Acteur, Beste Bewerkte Scenario, Beste Montage, Beste Geluidsmontage en Beste Geluidsmixage.

In American Sniper speelt Bradley Cooper de rol van Navy SEAL Chris Kyle. Kyle wordt gezien als de meest dodelijke scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. In Eastwoods film wordt dat verhaal verteld: zowel op het slagveld als thuis bij zijn vrouw, waar Kyle worstelt met een posttraumatische stressstoornis.

De baby

Ondertussen gaat het op Twitter onverminderd door over de baby van plastic die Cooper in de bovenstaande scène in slaap wiegt. Scenarioschrijver Jason Hall heeft volgens verschillende Amerikaanse media via Twitter gereageerd op alle vragen, maar die tweet later weer hebben verwijderd.

Volgens Hall was de echte baby die in de scène zou worden gebruikt ziek en kwam de stand-in-baby niet opdagen. Dus werd er gekozen voor de pop.

Deel artikel: