Een server waar data wordt bewaard

Huur een hacker

Kom jij niet voorbij level 68 in Candy Crush, verdenk je je liefde van ontrouw of wil je die ene onvoldoende aanpassen je cijferlijst? Voor een paar honderd euro regel je een hacker die je kan helpen.

Hacken is allang niet meer voorbehouden aan grote spionagediensten of georganiseerde misdaad. En niet alleen grote bedrijven als Sony en Apple zijn het doelwit. Achter al die bekende hacks groeit een woud aan huis-tuin-en-keukenhacks.

Een screenshot van hackerslist.com

Op hackerslist.com vind je een overzicht van allerlei verschillende hackverzoekjes:

- Een speler die hulp wil bij een telefoonspelletje.

- Iemand die toegang wil tot zijn oude email-account.

- Iemand die alle Whatsapp-berichten van een andere telefoon wil ontvangen.

- Iemand die zijn cijferlijst op school wil aanpassen.

In hoeverre al die verzoekjes echt zijn, valt moeilijk na te gaan. De site bestaat nu ongeveer drie maanden. Tot nu toe zijn er zo'n 800 verschillende opdrachten geplaatst en hebben enkele tientallen hackers zich via de site beschikbaar gesteld. De prijs voor een hack varieert van enkele tientjes tot zo'n 5000 dollar.

FBI

De website is lang niet de enige plek waar hackers en opdrachtgevers elkaar kunnen opzoeken. Zo kun je op Neighborhoodhacker.com ethische hackers bestellen, die op bestelling controleren of je überhaupt te hacken valt.

De sites zijn omstreden, omdat de meeste opdrachten illegaal zijn. Volgens de makers staat er in de voorwaarden dat alleen legale hacks mogen worden geplaatst. Vorig jaar haalde de FBI een aantal van dit soort websites offline en pakte tientallen mensen op die hacks aanboden op het internet. De makers van hackerslist.com blijven daarom ook anoniem.

Deel artikel: