Hoofdredacteur Gerard Briard (l) toont de nieuwe uitgave van Charlie Hebdo

De dag van: #chirurgenhits, de nieuwe Charlie en 21 miljoen matches

Het nieuws gemist vandaag? Wij maakten een kort overzicht van dinsdag 13 januari voor je.

#Chirurgenhits trending

Een lekker deuntje tijdens het opereren. Dat is doodnormaal in Nederlandse operatiekamers. De belangrijkste motivaties: ontspanning, concentratie en het krijgen van energie. We stuurden 25 ziekenhuizen een enquête en vroegen hen die te verspreiden onder hun chirurgen. De uitkomst ging viral en op Twitter kwamen honderden toepasselijke nummers binnen.

Dit is de nieuwste cover van #CharlieHebdo

Helaas, deze post is niet meer beschikbaar

Er doken ook nieuwe beelden van de aanslag op.

Joodse slachtoffers begraven

In Israël zijn vier Joodse slachtoffers van de aanslag in Parijs begraven. Op verzoek van de families is een gezamenlijke ceremonie. Er wordt in drie talen gesproken: Engels, Hebreeuws en Frans.

Onduidelijkheid over aantal doden Nigeria

Er zijn vorige week geen 2000, maar 150 doden gevallen bij de aanval van Boko Haram op de stad Baga. Tenminste, dat zegt de Nigeriaanse overheid. Het ministerie van Defensie van Nigeria noemt het dodental van 2000 doden "speculatief en overdreven". Hoeveel mensen daadwerkelijk zijn omgekomen, is niet te controleren. Er zijn geen journalisten in het gebied.

Kraantje Pappie stopt

Nog één album, en dan houdt rapper Kraantje Pappie ermee op. De releasedatum voor dat laatste album is 1 juli 2016: "Dan word ik dertig. Dat lijkt mij een mooie afsluiter voor de Kraantje Pappie-periode", zegt Alex van der Zouwen.

Miljoenen matches per dag

Heb jij vandaag al een match gehad op Tinder? Zo ja dan is dat een van de 21 miljoen matches die de datingapp per dag heeft. In een interview met TechCrunch, zegt oprichter Sean Rad dat er in totaal 5 miljard matches zijn gemaakt en dat er elke dag zo'n 1,5 miljard keer wordt geswiped.

Bestorming Mexicaanse legerkazerne

Mexicaanse studenten en ouders van de 43 verdwenen studenten hebben een legerkazerne in de stad Iguala bestormd. Zij beschuldigen de militairen van medeplichtigheid aan de verdwijning eind september vorig jaar. De studenten kaapten eerst een vrachtwagen waarmee ze het toegangshek tot de kazerne ramden. Binnen kwam het tot een veldslag waarbij de militairen bekogeld werden met stenen en flessen. Deze reageerden met traangasgranaten en gooiden ook stenen en flessen terug. Er vielen vijf gewonden.

Mexicaanse legerkazerne bestormd

Deel artikel: